۲۷ فروردين ۱۳۸۵
سفر استانی مردی که دیگر رئیس جمهور نیست (قسمت اول)
دو سه روزی ست با آقای خاتمی رفته ایم استان گلستان؛ بهانه ی هفته ی وحدت بود و دیدار با مردم شیعه و سنی آن استان.
در دوران ریاست جمهوری، در سفرهای استانی نگرانی از حضور جمعیت وجود ندارد. اگر مردم حضور کمی داشته باشند، با جایگزینی نیروهای مختلف رفع نگرانی می شود؛ اما در این اولین سفر استانی آقای خاتمی پس از ریاست جمهوری و بدون حضور نیروهای جایگزین، مصلای بزرگ شهر گرگان قبل از سخنرانی آقای خاتمی پر شده بود. تریبون رسمی، به خاطر این که مراسم در مصلای شهر برگزار شده بود، شعارهای رسمی می دادند و مردم تکرار می کردند؛ وقتی آنها تمام شد از دل جمعیت صدایی بلند شد که "خاتمی، خاتمی، هنوز امید مایی" و خیلی سریع تر و پر حجم تر از شعارهای رسمی فراگیر شد. بچه ها احساس نشاط دوباره کرده بودند؛ اما از سوی دیگر، درست مثل آن که در کشور کودتایی صورت گرفته باشد، در جلسه ی سخنرانی کسی که تا چند ماه پیش رئیس جمهور ایران بوده، نه از استاندار خبری بود و نه حتی از معاونین وی. این باعث صمیمیت بیشتر مردم با آقای خاتمی شده بود.
دو سه نفری در آن شلوغی سرشان را به گوش من رساندند، آرام بی آنکه کسی بفهمد گفتند با آنکه دستور داده بودند ما حق شرکت در این جلسه را نداریم ولی شجاعت کردیم و آمدیم .
آیت الله نورمفیدی امام جمعه گرگان که شجاعانه از آقای خاتمی دعوت کرده بود، یکی از دو سه نفر امام جمعه های اصلاح طلب کشور است که هنوز باقی مانده است .
طبق معمول هفته وحدت، امام جمعه ی اهل سنت گنبد خیر مقدم گفت و بعد آقای نور مفیدی خیلی متین و با شهامت حرف زد. وقتی آقای خاتمی پشت تریبون رفت دوباره شعار "خاتمی، خاتمی، هنوز امید مایی" شعار اصلی جمعیت شد. آقای خاتمی در مورد وحدت و معنای آن و به خصوص وظیفه ی حکومت برای ایجاد وحدت و دوری از تبعیض های نژادی، دینی، جنسی و مذهبی حرف زد. این دیدار، و یا حتی خبر آن از رسانه ی ملی پخش نمی شود؛ لابد سیاستگذاران صدا و سیما معتقدند کسانی که این روزها از تلویزیون سخنرانی می کنند حرف های بهتری می زنند. دلیل احترام مردم به آقای خاتمی هم این است که دیگر رسانه ی ملی صدا و تصویر کسی که روزی رییس جمهور ایران بوده است را دیگر پخش نمی کند .
ادامه دارد...