۲۰ فروردين ۱۳۹۱
دید و بازدید های سیاستمداران
دید و بازدید های عید در خانواده ها بیشتر در تعطیلات انجام میشود. ولی در حوزه سیاست معمولا در دو فرصت بعد ازپنجم و سیزده ، دید و بازدید ها صورت میگیرد. بعد از پنجم بیشتر دیدارها سمبلیک است. مسئولان عالیرتبه یک دید و بازدید میگذارند که خبرش پخش شود و ملت نگویند که مسئولان رفته اند یللی تللی. ولی بعدش خیلی هامیروند. اگر برای مسئولی ماموریت کاری خارجی در ایام نوروز پیش بیاد که نور علی نور. یادمه در آن سالها که در دولت بودیم، وزرا وقتی میخواستند سفر بروند میبایست از اعضای هیئت دولت اجازه بگیرند. اگر کسی برای اجازه در ایام نوروز تقاضای سفری را به دولت می آورد، چشمک و گوشه وکنایه همراه داشت. در میان مسئولن، البته رهبری انقلاب روند ثابتی دارند. سالهاست که تعطیلات نوروز را به مشهد میروند.یکبار در آن سالهایی که در ریاست جمهوری بودم یکی از نزدیکترین افراد به رهبری به من گفته بود که معظم له در سال دو سخنرانی استراتژیک دارند. یکی سخنرانی حرم امام در ۱۴ خرداد و دیگری سخنان ایشان در آغاز سال نو در مشهداست. به همین دلیل من همیشه با توجه بیشتری به سخنان ابتدای سال رهبری در مشهد گوش میکنم. اما ، معمولا روز ۱۴ که همه نخسی سیزده را به در کرده بودند، مسئولان رده دو و سه بدون قرار قبلی به دیدار سران قوا میرفتند. همه هم که کنار هم بودند. آن سالهای اصلاحات که من هم مجبور بودم به این مراسم بروم، مجلس هم در محدوده خیابان پاستور بود. یک ساعته می شد همه سران قوا و رییس مجمع را دید. و معمولا وزرا در همان محدوده به صورت پیاده پلاس بودند. ایام نوروز هم خیلی اختلافات سیاسی مطرح نبود. حالا را خبر ندارم. احتمالا همین جورا باشد. گرچه این سالها تفاوت تفکر سیاسی به تلخی کشیده و در مواردی اصل دید و بازدید وحتی در مواردی سلام وعلیک که فقط در چارچوب رعایت ادب قرار میگیرد، هم باید مورد مواخذه قرار گیرد. از مشکلات این دید و بازدیدها البته بیش از هر چیز روبوسی است. با ریش هایی که کمتر از سوزن نیست. به این ریش ها که خیلی در مسئولان رسمی گسترش یافته می گفتند همراه با مردم همگام با مسئولان.آن قدر ریش دارند که در بین مردم ریشو تلقی نشوند و در بین مسئولان بی ریش شناخته نشوند. نتیجه اش همان ریشهای تیغی هستند که روزانه در ایام عید باید شونصد بار به صورت مسئولان عالیرتبه مالیده شود. در آن سالها در حاشیه دیدارهای آقای خاتمی رئیس جمهور، ما هم صورتمون کلی قرمز می شد.امسال روز دهم در یزد با آقای خاتمی بودیم. کمی حس میکرد سرما خورده، بیشتر از سرما، از اینکه باید روز ۱۲ ام با این همه آدم دیده بوسی کند بیشتر دلخور بود.از این ها که بگذریم بهترین نماد نوروز دید وبازدیدهاست. دیدارها محبت را زیاد میکند. چه در بین مردم و خانواده ها و چه در بین مسئولان. نه به من الهام شده و نه با جن و جن گیر ارتباط دارم. اما امیدوارم که امسال، کشور آرامتر و نشسته تر اداره شود. و خشونت های سالهای قبل کمتر باشد. اگر هم نشود، امید داشتن که بد نیست. سالتون خیلی خوش

۱۰ فروردين ۱۳۹۱
سئوال و جوابهای تلگرافی آخر سال
روزهای آخر سال ۹۰ خبرنگاری از خبرگزاری مهر زنگ زد. تلفنی چند تا سئوال پرسید تا چند تا سئوال و جواب کوتاه و تلگرافی بکند. طبق معمول اول رفت سراغ اصلاح طلبی و پرسید: وضعیت اصلاح طلبان در سال گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفتم: اصلاح طلبی یک واقعیتی درون جامعه ایران است که تحولات گذرا بر آن اثر ندارد اما در سال90 خیلی فرصت بروز نداشت. بلافاصله خبرنگار محترمه رفت سراغ رای دادن آقای خاتمی در انتخابات مجلس. رای دادن پر جنجالی که بخش عمده ای از هواداران آقای خاتمی رادچار ابهام کرده بود. پاسخ دادم: رای آقای خاتمی در افکار عمومی دنیا از نظر برد خبری با کل اخبار مربوط به انتخابات مجلس برابری کرد و این نشان دهنده این موضوع است که این جریان آرام چقدر مخاطب دارد. در پاسخ به این سوال که فکر نمی کنید بازتاب شرکت اقای خاتمی در انتخابات بدلیل اظهارات قبلی اش مبنی بر تحریم و حضور مشروط در انتخابات بوده است؟ اینگونه پاسخ دادم که بالاخره بازتاب فوق العاده ای داشت و مساوی با کل آرا بود. (گرچه معتقد بودم اگر مشاوران آقای خاتمی قبل از انتخابات می بایست فضا را برای رای دادن ایشان که من معتقد بودم در کانتکست وجودی و منظومه فکری وی رای دادن طبیعی بود، آماده میکردند، این شوک وارد نمی شد). خبرنگار از چهره سال ۹۰ پرسید. من همچنانکه افتد و دانی گفتم: احمدی نژاد از زمانی که آمده جنجالی ترین چهره سیاسی سال بوده است که سال گذشته نیز این عنوان را به خود اختصاص داد. در مورد آینده جریان اصلاح طلبی پرسید. گفتم این جریان باید مرز خود را با مخالفان نظام مشخص کند حتی اگر سران اصلاحات در صحنه نباشند. طبیعی بود که منظورم از مخالفان کسانی بودند که در فکرتغییر و براندازی نظام هستند. باورم این است که براندازان مسیر متفاوتی با اصلاح طلبان درون حکومتی دارند و به همین دلیل در پاسخ اضافه کردم: اصلاح طلبی جریان توانمندی است که اندیشه و تفکر آن در جامعه نفوذ دارد هرچند که نماینده ای در مجلس نداشته باشد. وقتی خبرنگار پرسید مهمترین اتفاق سال ۹۰ چیست، شاید به دلیل اعتیاد به اینترنت، پاسخ متفاوتی دادم و قطع اینترنت را مهمترین رخداد سیاسی سال 90 دانستم و گفتم: قطع و کم و زیاد شدن سرعت اینترنت در ایران اتفاق نادری در جهان بود که امسال زیاد شاهد آن بودیم. و اضافه کردم باتوجه به اینکه شغل های مجازی در ایران افزایش یافته است بازی با اینترنت و قطع و وصل کردن آن یک اتفاق نادر است که فقط در کشور ما روی می دهد.

۰۸ فروردين ۱۳۹۱
مشارکت مردها در خانه تکانی و زنها در جیب تکانی
اگر قرار باشد که این فرد اندکی بذله گویی را چاشنی کلمات خود کند و بخواهد هر سوالی را با همین لحن پاسخ دهد، جالب تر هم خواهد شد. مصاحبه خبرآنلاین با محمد علی ابطحی او را از زاویه نوروز به بحث کشانده است .... *** چرا مردان از ماه اسفند بدشان می آید ؟
مرد هم مرد قدیم. حداقل این قدر اقتدار داشت که ازاسفند بدش بیاید. حالا که فکر نمی کنم مردی جرات بد آمدن از اسفند را داشته باشد. خانه تکانی است و مردها چرا مردها همواره از خانه تکانی گریزان هستند و به هر شاخه خشکی آویزان می شوند تا خانه تکانی نکنند؟
والا چی بگم. شاخه های خشک که می شکنند و مرد ها تلپی می افتند تویخانه برای تکاندن همه آن. 
چرا شما از حضور در جلسات خسته کننده بودجه ای و حضور در هیات دولت استقبال می کردید اما حاضر نبودید در خانه تکانی کمک کنید ؟
دروغ چرا. من هیچوقت توی جلسات بودجه نمی رفتم. مباحث اقتصادی اطلاعات می خواهد. اقتصاد یک علم است. همین که هر کسی در مسایل اقتصادی اظهار نظر می کند می شود همین وضعی که هست. توصیه میکنم همه آدمایی که مثل من علم اقتصاد را نمی دانند به خانه تکانی در اسفند و یازده ماه دیگر سال بپردازند که مملکت درست شود. 
از ابتدای تشکیل زندگیتان تا کنون چند بار خانه تکانی انجام داده اید ؟
فکر کنم در این سی ساله حتما سه باری بوده. کلی مشارکت داریم ما مردها در امر خانه تکانی. همچنانکه خانمها مشارکت فعال دارند درجیب تکانی. 
ترجیح می دهید که چه قسمتی از خانه تکانی را انجام دهید ؟
چاقی است و هزار درد سر. سفره تکانی هم کار مهمی است. 
آیا تا بحال کمرتان موقع خانه تکانی، مصلحتی درد گرفته یا اینکه انگشتتان در رفته است؟
نه! کُشتی که نیست. خانه تکانی است. همین سوالات رو می پرسید که مشارکت در امر خانه تکانی کم می شود. 
آیا از رد کردن وسایل خانه و نو شدن آن و خالی شدن جیبتان استقبال می کنید ؟چرا مردها همیشه نسبت به این مساله اعتراض دارند ؟
 در این مساله من یاد یک ضرب المثل انگلیسی می افتم که هنوز اینقدر پولدار نشده ام که وسایل کهنه بخرم. در این امر خانمها معمولا دلشان نمیاید که وسایل قدیمی را دور بریزند! 
موقع سال تحویل چقدر عیدی می دهید به همسر و فرزندانتان ؟
بستگی به سال دارد. و به جیب مبارک. 
آبا تابه حال شده کسی به شما عیدی بدهد یا اینکه برایتان هدیه ای بخرد ؟
بعله. 
مسافرت کجا می روید و چه کسی این انتخاب را انجام می دهد، شما یا همسرتان ؟ خارج هم می روید؟ ارز را چطور تهیه می کنید؟ با هواپیما می روید یا ماشین شخصی؟
تصمیم به سفر را جمعی می گیریم. اما معمولا انتخاب با فرزندی است که در طول سال باید مدرسه برود و عید را تعطیل است. تعطیلات عید بیشتر برای خانواده ما براساس خواست کوچکترین عضو خانواده تنظیم می شود. چندسالی است که کلا خارج نمی روم؛ می دونید که! کلی هم خارجی خونم کم شده است. بر این اساس فعلا دنبال ارز هم نیستیم. داخله میرویم. پارسال بندر عباس رفتیم با هواپیما. امسال شمالی می شویم با ماشین شخصی. 


8 4        ۱      3 7
© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.