۳۰ آذر ۱۳۸۵
ماجرای تشکر خاتمی و تلفن توسلی در مورد انتخابات

 

دیشب اخبار 8.30 از قول آقای پورمحمدی وزیر کشور اغلام کرد که آقای خاتمی با ایشان تماس تلفنی گرفته واز زحمات ایشان در مورد انتخابات اخیر تشکر کرده. هر کس شنید، البته تعجب کرد. چندروز است که آقای خاتمی بیشتر وقت خودش را صرف بررسی سلامت انتخابات میکند و مرتب از نتایج انتخابات شوراها ابراز نگرانی دارد، چگونه یک مرتبه گوشی را برداشته تا آقای پورمحمدی را پیدا کند و از وی تشکر کند. امروز کاری داشتم دفتر آقای خاتمی دیدم همه ی بر و بچه های دفتر ایشان این در و آن در میزنند. میگفتند دیروز صبح که این مصاحبه از تلویزیون منتشر شده و آقای خاتمی فهمیده با آقای حاجی تماس گرفته که سریعا توضیح بدهند و صبح امروز که دیده در روزنامه ها نیامده، پی گیر است که چرا اینگونه غیر اخلاقی صدا وسیما و وزیر کشور سوء استفاده میکنند. و اصرار دارد بیانیه وی به صدا وسیما برسد تا طبعا " اگر " مصلحت بدانند آن را منتشر کنند. در بیانیه آمده که هدف آقای خاتمی از تماس تلفنی با وزیر کشور، ابلاغ نگرانی جدی از ابهام های مطرح شده نسبت به شمارش آرا و اعلام نتایج بوده است . من با شناختی که از روحیه آقای خاتمی دارم میدانم که چقدر برایش سخت بوده که به وزیر کشور زنگ بزند و تازه اینگونه هم مورد سوء استفاده قرار گیرد. رسانه دارند و میگویند. از قدیم هم گفته اند دارندگی و برازندگی ! آقای توسلی عضو برجسته دفتر امام هم دیروز زنگ  زد. فرزندانش پرینت خبر سایت  آفتاب را گرفته بودند که وزارت کشور تلفن آقای توسلی به پور محمدی را تکذیب کرده بود. میگفت حتما تکذیب کنندگان از خود وزیر نپرسیده اند چون توضیح میداد که در فلان ساعت، ازتلفن سیاسی دفتر امام زنگ زدم و با خود آقای پور محمدی مفصل در مورد نگرانیهای انتخاباتی صحبت کردم . حالا چگونه در بیانیه ی وزارت کشور آمده که من با وزیر صحبت نکرده ام؟ آن مصاحبه آقای پور محمدی در مورد تلفن خاتمی و این تکذیبیه ی تلفن آیه الله توسلی از وزیر ووزارت کشور خیلی البته عجیب به نظر میرسد. یا نه شما فکر میکنید با توجه به گزارشهای دیگری که از وزارت کشور در مورد نتایج انتخابات میرسد، خیلی هم عجیب نیست؟ از قدیم گفته اند جوجه را در آخر پاییز میشمارند. اینها که در این آخر پاییزی رای های ملت را خوب نشمردند. شب یلداتون مبارک و عمرتان دراز و خواجه حافظ شیراز همراهتان.

۲۹ آذر ۱۳۸۵
كاش محافظه‌كاران ليست واحدی داشتند

 اگر در اين انتخابات، می‌شد كاری كرد كه محافظه‌كاران مثل اصلاح‌طلبان تابلوی واحدی داشتند، نتيجه اين انتخابات خيلی به نفع اصلاح‌طلبان تغيير پيدا می‌كرد. هوشمندی محافظه‌كاران در اين بود كه با ليست‌های متفاوت و با نام‌های آشنا در صحنه انتخابات حاضر شدند. تنها طرفداران احمدی‌نژاد با تابلوی نام‌دار خانم پروين احمدی‌نژاد آمدند كه مردم ليست را شناختند و رای آن‌ها هم كه معلوم است. كاش ساير محافظه‌كاران و اصول‌گرايان هم تابلويی مشخص داشتند. چمران و طلايی و خادم و دبير و شيبانی و حتی ساعی كه در صدر ليست فعلی با همه اتفاقات ناروا هستند را هيچ‌كس جزء حاميان جريانی نمی‌شناسد. ولی اگر ليست واحدی را محافظه‌كاران می‌دادند نتيجه غير از اين بود.

۲۸ آذر ۱۳۸۵
لبنان وفلسطین، رویارویی داخلی بجای جنگ با اسرائیل

 

حدود سه ماه پیش در لبنان و فلسطین، همه در حال جنگ با اسرائیل بودند. سید حسن نصرالله به عنوان محبوبترین شخصیت جهان اسلام شناخته میشد و همه به او و رئیس و نخست وزیر دولت فلسطین به عنوان رهبران مقاومت مشروع ضد اشغالگری احترام میگذاشتند. اکنون بعد از چند ماه سید حسن نصرالله رقیب نخست وزیر لبنان شده و درگیری به خیابانهای بیروت بین حزب الله و دولت کشیده شده  و در فلسطین به جای مبارزه با اسرائیل، سلاحهای فتح سینه حماسی ها و سلاح حماس، فتح را نشانه گرفته و جنگ تمام عیار با اسرائیل در لبنان و فلسطین به جنگهای داخلی تبدیل شده است. آیا پرتقال فروش خوشحال خاورمیانه، اسرائیل نیست؟!

          *******************

حالا تو این شلوغی سایت بازتاب گیر داده که من روزی هاشمی را تخریب کرده ام. بامزه است. نوشته بازتاب و جواب مرا بد نیست اینجا بخوانید

۲۷ آذر ۱۳۸۵
روایت نگرانیهای انتخاباتی در جلسات دیشب و امروز

 

دیشب جلسه مجمع روحانیون بود. امروز هم به دو جلسه دعوت شده بودم که یکی با حضور آقای خاتمی و جمعی از مشاوران و دیگری با حضور آقای کروبی و جمعی از مشاورانش تشکیل شده بود. بحث هر سه جلسه نگرانیهای جدی از شمارش آراء و نتایج انتخابات بود. همه ی اطلاعاتی که آقای خاتمی و آقای کروبی و نیز آقای توسلی و بعضی نمایندگان مجلس به صورت مستند داشتند با آنچه که اعلام میشود متفاوت است. آنچه مسلم است اینکه هواداران آقای رئیس جمهور و لیست رایحه خدمت کمترین رأی را آورده اند. حفاظت از آرای مردم مسأله اصلی است. شمارش آرا به طور اساسی در اختیار کسانی است که ماههاست اعلام کرده اند رأی مردم جنبه ی زینتی دارد. روز شنبه اعضای ستاد انتخاباتی اعتماد ملی و جمعی از کاندیداهای اصلاح طلبان به خاطر نگرانی از معلوم نبودن سرنوشت بعضی صندوقها و اینکه قبل از هر شمارشی طرفداران آقای قالیباف بیانیه ی رسمی پیروزی داده بودند و سایت طرفداران آقای احمدی نژاد اعلام شکست کامل اصلاح طلبان را کرده بود تا پاسی از نیمه شب منزل آقای کروبی بودند. آقایان رفسنجانی و کروبی و خاتمی دیروز با هم در این نگرانی جلسه مشاوره داشته اند. نتیجه این شده که نمایندگان مجلس نامه ای بنویسند و آقایان هم پی نوشت کنند و به مقامات تحویل دهند تا شاید رأی واقعی اعلام شود. امروز هم مسئولان ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با آقای خاتمی جلسه گذاشته بودند تا تصمیمات لازم بگیرند که نتایج آن اعلام خواهد شد. امروز بعد از ظهر در جلسه ی آقای کروبی یکی از نمایندگان مجلس از داخل وزارت کشور خبر گرفت که در همین صندوقها هشت نفر از اصلاح طلبان در تهران رأی آورده اند. مردم در انتخابات با سختی شرکت کردند و انصافاً حماسه ی حضور آفریدند که نتایج واقعی آرای آنان خوانده شود. توقع اصلی و به حق مردم هم حفاظت از آرای آنان است. اصولگرایان هم نباید به نتایج غیر واقعی دل خوش کنند. خوشبینانه ترین قضاوت بهم ریختگی وحشتناک در ستاد انتخابات وزارت کشور است. آقای توسلی به وزیر کشور گفته است که در انتخابات قبلی خبرگان بدون حمایت هیچ گروهی و بدون اینکه در هیچ لیستی باشم ۹۰۰ هزار رأی داشته ام. شنبه هم خبر گرفته بود که نفر هشتم است و یک مرتبه از لیست حذف شده. دیشب در جلسه مجمع تصویب شد که ضمن تشکر از مردم به خاطر آمدن پای صندوقهای رأی همه ی این نگرانی ها را به عنوان موضع مجمع روحانیون مبارز آقای موسوی لاری مصاحبه کند و بگوید. این تلاشها در جریان است تا نتیجه واقعی رأی مردم روشن شود.

 

۲۶ آذر ۱۳۸۵
سمینار هولوکاست و هزینه های آن

 

در هفته ی گذشته سمیناری از سوی وزارت خارجه ی ایران که مسئول گزارش ارتباط با دنیاست، سمیناری در مورد هولوکاست برگزار شد. می گویند در آن ماجرا افراد فراوانی از یهودی ها و کولی ها توسط نازی ها در آلمان، در کوره های آتش سوختند. این سمینار فقط به این دلیل برگزار شد که آقای احمدی نژاد در سخنرانی خود در مورد این واقعه ی تاریخی ابراز تردید کرده است. وزیر خارجه در افتتاحیه ی سمینار گفته است ما نه هولوکاست را تأیید می کنیم و نه تکذیب؛ فقط می خواهیم در این مسأله تحقیق شود. اما این سمینار و تحقیق بسیار پرهزینه در مورد مسأله ای بود که نه به تاریخ ایران و نه به اسلام و نه به هیچ یک از نیازهای مردم مربوط نبود. ایران، در شرایط فعلی که در معرض تهدیدهای فراوان خارجی قرار دارد از سوی اتحادیه ی اروپا، آمریکا، روسیه، دبیر کل جدید و قدیم سازمان ملل و حتی واتیکان مورد اعتراض شدید قرار گرفت. این اعتراض بین المللی البته تأثیرات اقتصادی و سیاسی و حیثیتی فراوانی برای مردم ایران دارد. با چه استدلالی ملت ایران هزینه یک بررسی تاریخی در مورد مسأله ای که هیچ ربطی به ایران ندارد را باید بدهد؟

ظلم است که در اذهان جهان، ایرانیان پر تمدن و پر سابقه، همراهان نازی ها و فاشیست ها معرفی شوند.

 

۲۵ آذر ۱۳۸۵
جنگ روانی انتخاباتی امروز امیدبخش است

 

از دیشب که رأی گیری پایان یافت، جنگ سایتی آغاز شد. رجانیوز که خیلی بوی رایحه ی خوش خدمت و آقای احمدی نژاد می دهد ۳ ساعت قبل از پایان رأی گیری نوشت: شکست سنگین اصلاح طلبان در انتخابات امروز. سایت بازتاب هم یک ساعتی بعد از انتخابات نوستراداموس وار نوشت برآوردهای اولیه از پیروزی اصول گرایان خبر می دهد. سایت های طرفداران قالیباف هم به سرعت، این که اصول گرایان و نه طرفداران دولت پیروز شده اند را تبلیغ کردند. این دستپاچگی، خبر خوشی برای ما بود. معمولاً وقتی اطلاعات درستی از پیروزی دارند به این سرعت به جنگ روانی رو نمی آوردند.

سر در گمی سرنوشت صندوق های رأی هم نگرانی آور است. طبیعی ترین مسأله این است که قبل از شروع چنین انتخابات بزرگی توافق های لازم بین اطراف سیاسی و اجرائی صورت پذیرد و تکلیف شمارش دستی یا ماشینی روشن باشد. تا بعد از ظهر امروز هنوز تکلیف شمارش آراء مردم روشن نشده اشت. این فاصله ی زمانی می تواند آفت های زیادی در نتیجه ی آراء داشته باشد. متأسفانه کسی پاسخگو نیست. ظاهراً آنچه مسلم است از سه لیست مطرح در تهران، اصلاح طلبان، طرفداران احمدی نژاد و قالیباف افرادی را به شورا خواهند فرستاد. اما این که اصلاح طلبان بدون داشتن امکانات دولتی که در اختیار رئیس جمهور و شهردار هست و با مقابله جدی رسانه ی ملی و هماهنگی ناظران و مجریان در اولین انتخابات بعد از ریاست جمهوری که قاعدتاً باید موج محبوبیت رئیس جمهور منتخب همه ی اعضای شورای شهر را از آن خود کند توانسته اند افرادی را به شورای تهران بفرستند، موفقیت بسیار بزرگی است. از استان ها نیز خبر می رسد که اکثریت قاطع افرادی که انتخابشان قطعی شده از لیست اصلاح طلبان هستند. آقای هاشمی رفسنجانی هم که به طور حیثیتی طرفداران احمدی نژاد خواستار حذف ایشان بودند و لیست منهای او را تبلیغ می کردند همچنان نفر اول تهران است. ای کاش زودتر تکلیف آرای مردم روشن شود.

یکی از خبرگزاری های خارجی امروز برای مصاحبه تماس گرفت. او می گفت ۶۰% مردم در انتخابات شرکت کرده اند. این که مردم ما به وظیفه ی مدنی از حق خود استفاده می کنند، بسیار مهم و زیباست.

 

۲۴ آذر ۱۳۸۵
اگر کاندیداها امشب نخوابند اوضاع بد نیست

 

تا ساعاتی دیگر انتخابات شوراها و خبرگان پایان می یابد. امروز ظهر دو سه ساعتی رفتم ستاد انتخابات اصلاح طلبان. از سراسر شهر خبر میگرفتند. در مجموع اوضاع به نفع اصلاح طلبان خیلی امیدوار کننده تر از آن بود که خودمان گمان میبردیم. وقتی معلوم شد اوضاع اصلاح طلب ها بد نیست، گفتند آقای کروبی به کاندیداهای اصلاح طلب پیغام داده، اگر بتوانید امشب نخوابید، اوضاع بر وفق مراد است. آقای کروبی از خواب چند ساعته شب شمارش رأی در انتخابات ریاست جمهوری که همه چیز زیر و رو شده بود، خاطره ی تلخی داشت. آقای موسوی لاری، بیطرف، حاجی و صفدر حسینی در ستاد بودند. جمعی از کاندیداها هم بودند؛ همه البته نگران آخرین ساعات رأی گیری و هنگام شمارش آرا بودند. آقای تقی زاده خامسی البته خیلی امیدوار تر از ما بود. ساعت حدود 4 بود که سر راه دم حسینیه ارشاد ایستادم تا رأی بدهم. جمعیت فراوانی بود. در مدتی که در صف بودم خیلی ها سراغ لیست مورد تأیید آفای خاتمی را میگرفتند. صادق صبا گزارشگر معروف بی بی سی را هم آنجا دیدم. برای انتخابات آمده است. چند تا خبرنگار خارجی دیگر هم بودند. مصاحبه هم کردم. همه ی آنها میگفتند که میزان شرکت کننده خیلی زیاد بوده است. من که معتقدم با این جو تبلیغاتی نابرابر و سازماندهی های امکانات حکومتی اگر چند نفر از اصلاح طلبان در تهران وارد شورا شوند و نیز آقای هاشمی رفسنجانی بیش از آقای مصباح رأی بیاورد، موفقیت بزرگی است. چون انتخاباتی که یکسال بعد ازانتخابات دور اول ریاست جمهوری برگزار میشود، قاعدتاً باید آقای احمدی نژاد همه لیست تهران را ببرد و آقای مصباح هم نفر اول تهران شود مثل انتخابات اول شورای شهر که پس از انتخاب آقای خاتمی برگزار شده بود. حالا تا فردا شود و نتیجه مشخص گردد... ازهمه مهمتر اینکه از فردا میتوان به جای احساس مسئولیت و جوگیری انتخاباتی مثل همیشه سایتم را بنویسم.

 

۲۳ آذر ۱۳۸۵
فردا بعضی ها منتظر کادوی تحریمی ها هستند

 

در انتخابات فردا، رأی به لیست ائتلاف اصلاح طلبان تنها راهی است که می تواند صدای متفاوتی را به درون حاکمیت ببرد و زمینه را برای پیروزی این صدای متفاوت در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری فراهم کند. شرکت نکردن در انتخابات درست مثل رأی دادن به لیست های 3 گانه ی محافظه کاران و به معنای تأیید سیاست های فعلی آقای احمدی نژاد و دولت او و جریان محافظه کار است. می توانیم از حقمان استفاده کنیم. چرا بعضی ها علاقه مندند با رأی ندادن، بهترین هدیه و کادو را تقدیم حاکمیت یک دست فعلی کنند؟! فقط خدا کند که فردا رائحه ی خوش خدمت با امدادهای غیبی نوزد .

 

۲۲ آذر ۱۳۸۵
لیست اصلاح طلبان و تخصص های شهری

 

من خیلی در جریان انتخاب اسامی افراد برای لیست تهران نبودم. برایم هم اصلاً مهم نبوده که چه کسانی کاندیدای اصلاح طلبان در شورای شهر تهران خواهند بود. دلواپسی های من همیشه سیاسی  بوده و در این ماجرا هم مثل خیلی از دوستان تلاش داشتم که ائتلاف شکل بگیرد تا روی آن لیست کار و تبلیغ کنیم. تجربه ی تلخ انتخابات ریاست جمهوری که اختلافات ما عامل پیروزی رقیب گردید کافی بود. اکنون که خوشبختانه اصلاح طلبان موفق شدند لیست واحدی ارائه کنند، به لیست کاندیداهای تهران نگاه خریدارانه کردم. خدا وکیلی از نظر تخصصی در مسائل مختلف شهر هم یک سر و گردن از لیست های دیگر بلندتر است. اگر در مسائل شهری، مدیریت، جوانان، شهرسازی، محیط زیست، مسائل فرهنگی، شهری، کارگری، ورزش، زنان از اهمیت برخوردار باشد که هست، حضور نجفی به عنوان رئیس سازمان برنامه وبودجه و وزیر آموزش و پرورش و آموزش عالی برای مدیریت و برنامه ریزی و جوانان، حنایی با تخصص شهرسازی، تقی زاده خامسی با تخصص و تجربه آشنایی با مسائل آب و فاضلاب، خانم ابتکار فرد شناخته شده جهانی در مسئله محیط زیست، خانم نوری باسابقه ی سالها مدیریت شهرداری در مناطق تهران، مسجد جامعی با ۱۵ سال سابقه در مدیریت معتدل فرهنگی برای مسائل فرهنگسراها و سینماها و روزنامه نگاران و سایر مسائل فرهنگی، حبیب زاده با آشنایی به مسائل کارگری، شهاب طباطبائی و جوانان، ساعی و شناخت مشکلات و مسائل ورزشی شهر تهران، ترکیب کامل و جامعی به وجود آورده است. ممکن است کسانی بگویند از اینها بهتر هم هستند. این حرف را در مورد همه ی انتخابها البته میشود گفت، ولی کسی نمیتواند انکار کند که این نیز لیست کارشناسانه و با توجه به همه ی مسائل مورد نیاز شهر تهران تنظیم و ارائه شده است؛ که اگر هم نبود، وحدت اصلاح طلبان آنقدر مهم بود که باز هم همه ی کسانی که از وضع موجود کشور و سیاستهای دولت ناراحتند، به این لیست رأی بدهند و زمینه را برای انتخابات مهمتر بعدی فراهم کنند.

 

۲۱ آذر ۱۳۸۵
دعوای پلاکاردها در دانشکده علوم اجتماعی

 

عصر امروز جلسه ای در دانشکده علوم اجتماعی برای انتخابات بود. رمضانزاده و اطاعت از مشارکت و اعتماد ملی و آقای حناچی کاندیدای شورای شهر، قبل از ما حرف میزدند. برای رمضانزاده به عنوان قائم مقام حزب مشارکت پاسخ به فضای تند جلسه به خاطر اظهارات عجولانه و بی دلیل میردامادی و شکوری از حزب مشارکت که دیروز اعمال دانشجویان در برابر احمدی نژاد را تقبیح کرده بودند، خیلی سخت بود. دانشجویان حسابی از این اظهار نظر ها ناراحت بودند. تا حدودی هم حق داشتند. من هم دیشب با آقای میردامادی صحبت میکردم که چرا با این عجله اظهار نظر کرده است. در نهایت عذر خواهی رمضانزاده، فضا را کمی آرام کرد. چند نفر پلاکاردهای بزرگی داشتند و مخالف اصلاح طلبان و طرفدار تحریم بودند. روی یکی از آنها نوشته بود: آزادی، مساوات، تحریم انتخابات. روی تابلوی دیگری هم نوشته بود: آقای خاتمی زخم های ما هنوز زنده است. چند تا پلاکارد هم طرفداران رأی دادن به نمایش گذاشته بودند: احمدی نژاد، رئیس جمهور تحریمی ها. و تابلویی با این متن: محصولات تحریم: محدودیت آزادی های مدنی، دانشجویان ستاره دار، توقیف روزنامه ها. یک تابلو هم از قول جلائی پور نوشته بودند که گفته جنبش دانشجوئی مرده و آن را مقایسه کرده بودند با حرف دیگری از وی که گفته امید ما به جنبش دانشجوئی است. چون جلائی پور خودش استاد همین دانشکده است، از این پلاکارد خبر دار شده بود و متنی فرستاد که پشت تریبون خواندند. گفته بود هیچ یک از این دو حرف را نگفته ام و به دروغ هر دو مطلب از من نقل شده است. اما باز هم تا آخر جلسه تابلو را بالا گرفته بودند. من و محمد عطریان و آقای تقی زاده خامسی که کاندیدای شورای شهر است سخنرانان بعدی بودیم. سخنم را با این سؤال آغاز کردم که تحریمی ها یک تحریم موفق را در انتخابات ریاست جمهوری سامان دادند و آقای احمدی نژاد رئیس جمهور شد؛ بعد از تحریم چه استفاده ای از رأی تحریمی ها کردند؟ کجا آن رأی ندادن ها به درد جامعه خورد؟ در حالیکه اگر رأی میدادند، جامعه ی کاملاً متفاوتی داشتیم. عطریان هم رئیس جمهور را مورد انتقاد قرار داد که چگونه و با چه انگیزه ای به رادیکال ترین دانشگاه تهران رفته است؟ اکثریت امیدوار کننده ای از شرکت کنندگان، طرفدار شرکت در انتخابات بودند ولی تعدادی هم با سروصدا طرفدار تحریم بودند. یکی از پر حماسه ترین طرفداران تحریم که با ادبیات خیلی نزدیکی با ادبیات مارکسیستی حرف میزد و ظهور این ادبیات در دانشگاه هم لااقل برای من عجیب بود، گفت انتخابات یک act است و تحریم یک امر عدمی است. معنای طبیعی این حرف این بود که نباید از تحریم، انتظار نتیجه داشت. فکر میکنم بد از نظریه تحریم دفاع کرد. خانمی هم که به کمک ایشان آمد میگفت مگر تعطیلی فله ای مطبوعات در دوران خاتمی و اصلاح طلبان صورت نگرفت؟ پس چه فایده که رأی بدهیم. جدای از این نظرات، میشد حس کرد که اکثریت جدی دانشجوئی طرفدار رأی دادن در انتخابات هستند. این خیلی نشانه ی واقع بینی دانشگاه است. یک پلاکارد یزرگ تند و تیز هم دست یکی بود که معنایش را نفهمیدیم. وقتی تمام شد از صاحب پلاکارد پرسیدم این یعنی چه؟ دیدم اشاره به حرف یکی از اساتید ما در کلاس است که به دانشجویان توهین کرده. گفتم خوب شد خودت همراه پلاکارد هستی والا نمیشد فهمید بعنی چه؟ خندیدیم و رفتیم.

 

8 4        ۱   ۲    ۳       3  7
© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.