۳۰ بهمن ۱۳۸۴
رعایت حقوق بشر مخالف امنیت ملی نیست

 

یکی از اتفاقات مهم و انکار ناپذیر دوران هشت ساله ی اصلاحات دفاع از حقوق مردم و لااقل امکان شنیده شدن صدای کسانی بود که مورد ستم قرار گرفته بودند. اینکه صدای آنان شنیده می شد، خود به خود رفتارهای غیر قانونی را یا تخفیف می داد و یا هزینه آن را زیاد می کرد و هر دوی این ها تا حد زیادی عامل بازدارنده بود.

متأسفانه در شرایط پس از انتخابات اخیر، گروههای مختلف دانشجویی، روحانی، فعالان سیاسی و اصلاح طلبان در مورد مسائلی که مربوط به حقوق انسانهاست سکوت تأسف باری کرده اند و در نتیجه نحوه ی خبر رسانی رسمی هم شکل متفاوتی پیدا کرده است. حالا مثلا در مسأله ی هسته ای باید تلقی اجماع شود و سخن گفتن یا انتشار مطالب مربوط به آن منع شده است؛ ولی این که در روز روشن، در شهر قم، بدون هیچ محاکمه و دادگاهی، عده ای مسئول یا غیر مسئول به صوفیه حمله می کنند، آن ها را کتک می زنند و در یک روز حسینیه ی آنان خراب و روی آن اسفالت می شود و تبدیل به پارکینگ می گردد، که حتما باید اعتراض شود. این شیوه ها مدت ها بود متروک شده بود. احیاء دوباره ی آن و سکوت در مقابل این رفتارها حتما به نهادینه شدن  این رفتارهای غیر قانونی منجر می شود و خیلی ها که امروز از آسیب زدن به صوفیان خوشحالند، خود در معرض چنین رفتارهایی قرار خواهند گرفت؛ و یا نگرانی جهانی و داخلی از سرنوشت دستگیری رانندگان شرکت واحد و یا سرنوشت مبهم خانم روزنامه نگاری که در بندر عباس دستگیر شده و یک بار رسما خودکشی وی تأیید و بار دیگر تکذیب می شود؛ همه، به خصوص اصلاح طلبان و سران آن ها اگر نسبت به احیاء حقوق مردم که در دوران هشت ساله لااقل امکان صدای شنیدن آن به وجود آمده بود بی تفاوت باشند، همه سرمایه ی خود را از دست خواهند داد و خود قربانیان صف اول این روش ها خواهند بود. مخالفت با شیوه های رفتارهای غیر قانونی و یا پر از ابهام، یک نیاز برای اصلاح هر حکومتی است که به حفظ مصالح ملی و یا امنیت ملی کمک می کند، نه آن که آنان را به خطر بیندازد.   

 

۲۹ بهمن ۱۳۸۴
روز دوستی ایرانی

 

امروز ۲۹ بهمن ماه، روز سپندارمذگان است. این روز ایرانی عشق و دوستی است که سابقه ی بیش از سه هزار ساله دارد. ایرانی ها به دلیل اهمیت به دوستی و مهربانی و عشق، از هزاران سال پیش، روزی که نماد زمین بوده است را روز عشق نامیده اند. زمین با مهربانی تمام و با صبر و حوصله در دامن خود باعث بارور شدن همه ی عناصر مرده است و حیات می بخشد؛ درست مثل عشق که انسان مرده را هم می تواند زنده کند.

خیلی از دوستان ایرانی، به خاطر زنده نگه داشتن پشتوانه ی تاریخی خود اصرار دارند که امروز جایگزین ولنتاین شود. علاقه مندی ایرانیان به فرهنگ خود از خصوصیات برجسته ی این ملت است. من که بر این باورم آن قدر دوستی و صمیمیت و مهربانی پر ارزش است و ضروری، که اگر به هر بهانه ای هر روز سال روز مهربانی و دوستی بود، دنیای به این بدی نداشتیم.

شاید به دلیل همین سابقه ی چند هزار ساله است که ملت، نگران جنگ و درگیری است. کسانی که از جنگ و خشونت استقبال می کنند، کسانی هستند که از جنگ آسیبی نمی بینند؛ اما مردم قربانی خواهند شد.

آنهایی که ملت ایران با این سابقه ی پر از مهر و محبت را، به دنیا مردمی بی منطق و خشن معرفی می کنند، ظلم بی نهایتی در حق این تاریخ، این مردم، و دین پر از مهربانی اسلام می کنند.

روز دوستی ایرانی بر همه ی ایرانیان مبارک باد.

 

۲۸ بهمن ۱۳۸۴
آیت الله فلسفی

 

امروز بعداز ظهر مراسم ختم آیت الله فلسفی در تهران بود. وظیفه داشتم که درآن شرکت کنم. شخصا بیشترین درسهایم را در محضر ایشان خوانده بودم. احترام به استاد وظیفه ی همه ماست. من افتخار داشتم که در اولین دوری که سطح مکاسب را ایشان در مشهد تدریس می کردند شاگرد شان بودم و بعد هم در ادامه در بحث خارج ایشان سالها شرکت کردم. از نظر علمی قطعا از بسیاری از مراجع فعلی جلوتر بود. در عین تسلط بر همه منابع، امتیازش این بود که بسیار روان و با لهجه تهرانی سلیسی درس می داد. گمان می کنم حوزه ی مشهد کسی مثل آقای فلسفی را ندیده که در طول مدت سی سال فقط به تدریس اشتغال داشته باشد و این همه شاگرد بپروراند. نکته مهمتر این که: آقای فلسفی یکی از معدود آدمهایی بود که کاملا در شان روحانی مورد احترام تاریخی مردم تا آخر ماند. منزل پدر خانم من در همسایگی منزل ایشان بود. بارها خودم دیده بودم که آدمی با چنین عظمت و با این سن، هر روز در ساعت معینی نان روزانه منزل را شخصا می خرید؛ به قصابی محل می رفت؛ کنار خیابان منتظر تاکسی می ایستاد؛ هر روز صبحها در مسجد کنار منزلش و ظهر و شب در مسجد بناهای مشهد اقامه ی جماعت می کرد. با آنکه خیلی ها به یک حمایت کوچک او به دلیل نفوذ بی نظیری که بر مردم داشت نیاز داشتند، هرگز شخصیت خودش را در اختیار این و آن سیاسی در طول این همه سال قرار نداد. شاید به همین دلیل هم از او تجلیل ویژه ای نشد. گاهی در بعضی مقاطع تا وقتی برادر بزرگترش مرحوم حاج شیخ محمد تقی فلسفی واعظ زنده بود، او را واسطه می کردند تا شاید بتوانند از نفوذ و شخصیت آمیرزا علی اقای فلسفی در مشهد بهره ی سیاسی ببرند؛ اما موفق نمی شدند. غیاب این شخصیت ها که دیگر با وضع موجود امثال آنان کمتر پیدا خواهند شد اسفبار است. امروز نیم ساعتی که در مسجد ارک بودم، به این مسئله فکر می کردم که چه کسانی می توانند جایگزین این انسانهای باسواد، بی ادعا و خدا ترسی شوند که هرگز در عمر خود از دین استفاده ی ابزاری نکردند.

  

۲۷ بهمن ۱۳۸۴
دنیای عجیب و رفتار عجیب تر

 

= در تهران، الاغها را با پرچم آمریکا و انگلیس و سگی را با پرچم اسرائیل در برابر دوربینهای مختلف و در مسیر تظاهرات اعتراض آمیز به سمت سفارت انگلیس به نمایش در آوردند. وقتی دنیا این تصاویر را ببیند چه قضاوتی در مورد مردم ایران و تاریخ چند هزارساله ی آن و دین اسلام خواهند داشت. چه راحت سرمایه ی ملی و دینی را به تاراج می گذارند.

= کسانیکه گمان می برند مردم باور می کنند که صوفیان درقم با گاز اشک آور و سلاح سرد و گرم به مردم و پلیس حمله کرده اند و تصادفا حسنیه و خانقاه آنان آتش گرفته و با خاک یکسان شده است، بیش از مردم، خود را گول می زنند.

= آدمهایی که  فکر می کنند با حمله به سفارتخانه ها، هک کردن سایت های عادی دانمارکی ها و نروژی ها، دادن بارکد کتب عادی دانمارک و نروژی، ویا جایگزینی هولوکاست با توهین به پیامبر، و نهایتا تحریم شیرینی دانمارکی می خواهند با اهانت بی شرمانه به پیامبر مقابله کنند، موج بزرگ منطقی مردم جهان اسلام  در برابر اهانت به مقدسات دینی را به تمسخر می گیرند.

= از سوی دیگر نیز وقتی تصاویر تلخ جدید شکنجه های آمریکائیان در زندان ابو غریب که خبر اول این روزهای جهان است پخش شد و یا ضرب و شتم نوجوانان عراقی توسط سربازان انگلیسی که در همه جای دنیا به برکت ارتباطات فراگیر دیده می شود و نمی توان آن را مخفی کرد می توان به راحتی فاصله بین شعارهای غربیان و رفتار آنان را دید.

= وقتی هم که رفتار زشت دولتمرد ایتالیایی را می خواندم که گفته تی شرت کاریکاتور اهانت به پیامبر را می پوشد و در خیابان راه خواهد رفت، به عمق کینه و بی عقلی دولتمردان جهان می توان پی برد...

دنیای عجیبی است. مگرنه؟

 

۲۶ بهمن ۱۳۸۴
شعارهای سال ۸۰ آقای خاتمی

 

سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۸۰:

ساعت نه صبح، مراسم تحلیف ریاست جمهوری در مجلس برگزار شد. آقای خاتمی متن سخنرانی اش را قرائت کرد. بخش هایی از سخنرانی آقای خاتمی را که بسیار زیبا بود و مورد ستایش همه قرار گرفت، این جا می آورم و برای آقای خاتمی و آینده ی اصلاحات آرزوی موفقیت می کنم. بعد از پایان جلسه، رئیس انجمن موبدان تهران گفت این متن متأثر از لحن و فرم دعاهای روزانه ی زرتشتیان بود!

«خواهم کوشید در ادامه ی سلوک گذشته ام، به مردم در هیچ زمینه ای دروغ نگویم. خواهم کوشید از سر تکبر و خودخواهی با مردم سخن نگویم و رفتار نکنم. خواهم کوشید تحت هیچ فشاری وظیفه ی دینی، ملی و انقلابی خود را در دفاع از حقوق اساسی، آزادی های مشروع، مطبوعات و نهادهای مدنی برآمده از مردم، رها نکنم. خواهم کوشید باز هم بر منطق، گفت و گو و نفی خشونت برای شنیدن صدای مردم و تعامل با آنان تکیه کنم و به لطف خداوند در برابر هیچ موج خشونت طلبی تسلیم نشوم. خواهم کوشید هیچ گاه نسبت به بالا بردن آوازه و اعتبار ملت و کشور کوتاهی نکنم. خواهم کوشید زیر بار استحاله ی هویت این ملت در هویت های مصنوعی بیگانه زده یا برخاسته از امواج و استیلاجویی بیگانگان نروم...»

یادآوری شعارهای مدیران منتخب در وقت انتخاب، یک ضرورت همیشگی است.

 

۲۵ بهمن ۱۳۸۴
دفاع از مقدسات دینی را لوث نکنیم

 

با توجه به گستردگی و استمرار موج رویارویی با اهانت به مقدسات اسلامی، علاوه بر آنچه که قبلا نوشتم به نکات دیگری هم باید اشاره کرد:

۱. حساسیت مسلمانان در برابر اهانت به مقدسات دینی آنان، واقعیتی بود که با تظاهرات بی سابقه و سراسری مورد توجه دنیا قرار گرفت. متأسفانه همیشه وقتی موقعیت قابل دفاعی برای مسلمانان در افکار عمومی دنیا شکل می گیرد، رفتارهایی صورت می گیرد که آن دستاوردها دچار خدشه گردد. تعرض به سفارتخانه های دانمارک در ایران، سوریه، لبنان و اندونزی در شرایط فعلی بهترین هدیه ای بود که می توانست در برابر این موج پر خروش و منطقی به اهانت کنندگان تقدیم شود.

۲. نباید فراموش کرد که بروز این احساسات با فراگیری بی سابقه ی آن که توجه دنیا را جلب کرد، ریشه در رفتارهای تحقیر آمیز این چند ساله غرب با مسلمانان دارد. بعد از اتفاق ۱۱ سپتامبر که گروه خشونت گرا و دین ستیز بن لادن به نام اسلام انجام داد، مردم مسلمان کشورهای اسلامی و دین اسلام که می بایست مظهر رحمت و رأفت و مهربانی به دنیا معرفی شود، بی دلیل زیر فشار سخت ترین حملات و هجوم های تبلیغاتی، سیاسی و نظامی قرار گرفتند. این تظاهرات فراگیر و بی نظیر پاسخی به این رفتارهای تبعیض آمیز غرب به شمار می آید.

۳. ایران از کشورهایی بود که دیر به صف اعتراض کنندگان پیوست. اما خشم عمومی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال به نمایش درآمد. نباید این کار بزرگ که به نوعی مقاومت اسلام در برابر رفتار تحقیر آمیز غرب تلقی می شود، به ابتذال کشیده شود. بعضی رفتارها خود مسخره کردن اسلام و حرکت عمومی جهان اسلام است. تغییر نام شیرینی دانمارکی یکی از آنان است. لابد اگر با ژاپن اختلافی پیش آید، تخمه ی ژاپنی باید تغییر نام یابد؛ و یا اگر با فرنگی ها سر اختلاف داشتیم، گوجه فرنگی و نخود فرنگی و.... باید تغییر نام یابد. این کارها و یا حمله به سفارت دانمارک و هک کردن سایتهای عادی این کشور، لوث کردن دفاع همه جانبه ی مردم مسلمان از مقدسات دینی خود تلقی می گردد.

۴. عذر خواهی مقامات رسمی غرب از مسلمانان نتیجه ی مطلوبی بود که باید آن را یک موفقیت بزرگ دانست و آن را پذیرفت. این تظاهرات برای نشان دادن حالت مسلمانان به مقدسات دینی بود و نباید تبدیل به بهانه جویی علیه دنیا تعبیر شود که همین دستاورد را هم کم رنگ می کند.

۵. وقت آن است که مسلمانان نیز در دفاع از مقدسات مسلم سایر ادیان پیش قدم شوند و اهانت به آنان را در دنیای اسلام ممنوع کنند و با آن مبارزه نمایند، که همه ی ادیان الهی بر یک کشتی سوارند.   

 

۲۴ بهمن ۱۳۸۴
ولنتاین و سپندارمذگان

 

چند سالی است که با فرا رسیدن ولنتاین در ایران هم بازار خرید کادو و شکلات و گل رونق جدی می گیرد و همه جا قرمز می شود. انصافا هم هر کاری رنگ دوستی و عشق در آن باشد و جایگزین کینه و نفرت گردد زیباست و مبارک. گروهی البته بر این اعتقادند که باید ایرانیان با توجه به تاریخ و فرهنگ خود روز عشق و دوستی را براساس روایات تاریخی خود تنظیم کنند. در روایت ایرانی از بیست قرن پیش از میلاد روز سپندارمذگان وجود داشته که لقب ملی زمین است و زمین هم نماد عشق و فروتنی است. در تقویم ایرانی این روز در ۲۹ بهمن ثبت شده است. از پارسال که در مورد ولنتاین نوشتم ایمیل های فراوانی داشتم که می خواستند همه تلاش کنیم این روز جایگزین روز جهانی عشق و دوستی شود. این حس علاقمندی به تاریخ و رسوم ایرانی از زیبائی های فرهنگی ایرانیان است. گرچه الزاما همراهی با روزی که در جهان به نام ماجرائی ثبت شده را هم مخالف حس میهن دوستی نمی دانم. عشق و محبت از واژه هائی است که مایه ی اصلی آموزه های اصیل دینی و ادبیات غنی ایرانی است. البته که عشق و محبت دارای تقدسی است که نباید خدشه دار شود. اینکه به طنز می گویند فردی برای خرید کادوی عشقولانه از فروشنده یک دو جینی از کارتهایی که روی آن نوشته فقط تو را دوست دارم طلب میکند! از آفات عشق و دوستی مقدسی است که هر انسانی به آن نیازمند است. در هر حال واقعیت این است که این روز فراگیر شده و بازار خرید کادو و شکلات هم گرم. امید که مردم ما همیشه شاد باشند و سربلند.

   

۲۳ بهمن ۱۳۸۴
بودجه ی امسال و اقتصادیون دولت آقای خاتمی

 

چند شب پیش در جلسه ای یکی از متخصصان بودجه از وضعیت بودجه نویسی امسال خیلی انتقاد می کرد. عمده ترین حرفش این بود که ۲۰% افزایش وابستگی به بودجه نفت دارد و با پولی که در اختیار استانداران و رئیس جمهور قرار گرفته؛ پروژه های زیر بنائی بزرگ را خرد کرده اندتا در هر سفر استانی بتوانند خرج کنند و پروژه های کوچک و زود بازده را قول دهند. و مهمتر آن که سازمان بسیج کشاورزی مسئول ساخت پروژه ها شده و بنیان پیمانکاری بخش خصوصی از هم می پاشد.

حرف آن البته با توجه به منافع زیر بنائی و دراز مدت کشور درست بود ولی من گفتم، روش کار آقای احمدی نژاد بهتر می تواند حامیان ایشان را در اطرافش نگه دارد. این بهتر از روش اقتصادیون دولت آقای خاتمی نیست که از بودجه ی دولت همه ی مراکز ضد اصلاحات را فربه کردند و ذخیره ی ارزی درست کردند و فکر رشد آینده و مسائل زیر بنائی کشور بودند و از این حفره آنها استفاده کردند و حاکمیت را گرفتند و راه سخت ۸ ساله ی اصلاحات که مردم طی کرده بودند را به این روز انداخته اند.

اطرافیان چشم غره به من رفتند.

 

۲۲ بهمن ۱۳۸۴
انقلابیگری ابزار، نه هدف

 

امروز سالروز پیروزی انقلاب است. انقلابیگری ابزاری بود که با آن رژیم گذشته سقوط کرد و جمهوری اسلامی جایگزین آن شد. بعد از ۲۷ سال از آن تاریخ شعار دولت فعلی مبنی بر بازگشت به روحیه انقلابیگری که در نظر بعضی امتیاز تفکر رئیس جمهور به شمار می آید، بی معناست. آن چه نسل فعلی که اکثریت آن متولدان بعد از انقلاب هستند می طلبد درک شرائط فعلی و برنامه ریزی متناسب با خواست و نیاز نسل فعلی است. این نیاز با شعار به دست نمی آید. در دنیای به هم پیوسته ی کنونی جامعه ی فعلی ایران بیش از همیشه  به مدیریت عقلانی و با تدبیر احتیاج دارد که کشور را از رویایروئی های خسته کننده پرهیز دهد و سهم  واقعی مردم ایران از قدرت جهانی را مشخص و آن را استیفا نماید. معنای استقلال واقعی در دنیای کنونی، قدرت برتر تعامل با دنیاست. کسانی که استقلال را به معنای انزوا و درگیری با دنیا معنا می کنند بیش از همه به ارکان استقلال کشور آسیب می رسانند و در نتیجه ملت را وابسته به قدرتهای خارجی می کنند. مهمترین دستاورد استقلال مورد خواست مردم که در ۲۷ سال پیش آن را فریاد کردند این بود که  تصمیم گیریهای سیاسی تنها بر اساس تامین منافع مردم ایران صورت پذیرد. که سربلندی و عزت حق مسلم مردم ایران است و آن محقق نخواهد شد مگر با روی آوردن به روشهای عقلانی و پرهیز از روشهای شعاری و  انقلابی که ابزار خراب کردن پایه های رژیم گذشته بود و در ساختن کشور در شرائط فعلی کاربردی ندارد.

 

۲۱ بهمن ۱۳۸۴
بیماری تاریخی پشیمانی / باز هم هک شدم

 

خیلی از کسانی که هم نسلان ما هستند و یا از ما بزرگترند و در ایجاد انقلاب اسلامی سهیم بوده اند، بنا بر آنچه که جامعه شناسان آن را خصلت دیرین ما ایرانی ها می دانند، گمان می برند اگر از وضع موجود ناراحتند و آرمان های خود را انجام شده نمی بینند، باید اصل انقلاب را نفی کنند و از آن اظهار پشیمانی کنند. در حالی که می توانند مردانه از آنچه به حق انجام دادند دفاع نمایند و از نتایج آن و رفتارهای خلاف آرمان آزادی خواهانه بعد از آن انتقاد کنند. همچنان که می شود از حرکت بزرگ اصلاح طلبانه ی دوم خرداد با سربلندی دفاع کرد و از نتیجه ی نهایی و فرصت سوزی ها گله کرد و انتقاد نمود. اما ظاهرا این مسأله ریشه ی تاریخی دارد که همیشه فکر می کنیم باید دستاوردهایمان را نادیده بگیریم و از صفر شروع کنیم. صدها سال است که این رفتار در تاریخ سیاسی ایرانیان تکرار می شود. شاید این تحلیل کمی تلخ و تند به نظر رسد ولی واقعیت این است که نمی توان آن را ناگفته گذاشت.

 

                                         **************************

دیشب سایت من هم هک شد. تمام عکسهارا پاک کردند. اگر هیچ عکسی نیست ببخشید. به زودی همه ی آنهارا بر می گردانیم. نمیدانم اینها هشدار است یا شوخی هکرها! توضیح بیشتر هم خواهم نوشت.

 

8 4        ۱   ۲    ۳       3  7
© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.